понедељак, 20 маја

Директор ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале Ацо Станишић у службеној посјети Општини Источни Стари Град

0
1096

Директор ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале Ацо Станишић данас је био у радној посјети општини Источни Стари Град, приликом које га је дочекао начелник општине Бојо Гашановић, а током посјете обишли су мјесне заједнице Требевић, Булоге и Хрешу гдје је у кабинету начелника одржан састанак.

Током посјете разговарано је о електросабдјевању и реализацији одређених пројекта, а то су електрификација „Пословне зоне Булози“ у Булозима и изградња трафо станице на Требевићу за потребе Технолошког парка. Начелник Гашановић је информисао директора шта су планови кроз Реуглациони план и шта би могло финансирати ово предузеће.

„Желим да истакнем да је данашња посјета директора Електродистрибуције за нас веома значајна и драго ми је да је ово једна сарадња у континуитету. Разговарали смо о унапређењу и развоју мреже како би инвеститори који долазе у Источни Стари Град имали уредно сабдјевање електричном енергијом. Данас смо разговарали о „Пословној зони Булози“ у Булозима и технолошком парку на Требевићу и излетишту Брус. Оно што је за нас битно је да смо почели да градимо и чистимо „Пословну зону Булози“, радићемо водовод за чију изграду нам је средства дала Влада Републике Српске , а Елекктродистрибуција Пале ће нам помоћи да пословна зона има санбдјевање електричном енергијом, да би могли да позовемо инвеститоре да код нас улажу. Што се тиче технолошког парка, обишли смо градилиште и видјели смо да су наши инвеститори наставили са градњом упркос тешком времену изазваном вирусом корона, али уз помоћ Електродистрибуције Пале изградићемо трафо станицу која ће напајати електричном енергијом Технолошки парк“, рекао је начелник Бојо Гашановић.

Директор Станишић је истакао да Електродистрибуција Пале жели да помогне привреди и да пружи континуирано и квалитетно снабдјевање електричном енергијом, а специфичност ове општине и протезање великом дужином и границом ентитетске линије намеће поребу за постојањем јако дуге мреже и нисконапонске и високонапонске, коју је у зимском периоду јако тешко одржавати. У прошлом периоду руководство Електродистрибуције Пале је улагало значајна средства у побољшање квалитета ове мреже и тако ће бити и наставјено.

„Ово је једна у низу посјета свим начелницима општина и радним јединицама на територији коју покрива Електродистрибуција Пале и она ће бити настављена у наредном периоду. У овој години ћемо подржати привреднике, односно саму општину и начелника у два пројекта, а то је како смо рекли снабдјевање квалитетном електричном енергијом „Пословне зоне Булози“ , поред редовног одржавања мреже, како је планирано и други је измјештање далековода на дијелу Бруса гдје се планира ширење инфраструктуре и туристичких капацитета “, рекао је директор Станишић.

Поручено је да ће начелник и општина имати у будућности подршку што се тиче реализације свих пројеката из ове области које буде радио са својим привредницима.