недеља, 19 маја

У ОПШТИНИ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД ПРЕЗЕНТОВАН ПРАВИЛНИK О НАЧИНУ И УСЛОВИМА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ НОВЧАНИХ ПОДСТИЦАЈА

0
311

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди- ПЈ Соколац су заједно са сардицима за привреду у ОпштинИ Источни Стари Град и Фондацијом за привреду и рурални развој Источни Стари Град, организовали презентацију Правилника о начину и условима за остваривање новчаних подстицаја у 2019. години.
На предавању су пољопривредни произвођачи имали прилику да чују како и на који начин могу остварити подстицаје и да сазнају на који начин могу да поднесу захтјев за различите гране производње.
„Највећи број питања био је из области сточарства односно за квалитетно приплодне јунице, за систем крава-теле и за подстицаје у мљекарству . Сва прича везана за пољопривреду не смије да почне и да се заврши са Правилником, већ пољопривредни произвођачи из ове ове општине треба да унаприједе своју производњу, да се окрену новим технологијама да би били конкурнтни на трзисту. У наредном периоду Ресор ће заједно са пољопривредницима из овог краја организовати низ предавања у виду једнодневних обука, практичних обука и директном раду на терену”, истакла је Мичићева.
Након предавања одржан је састанак са директором Фондације за привреду и рурални развој Источни Стари Град Александром Гавриловићем, како би се олакшао приступ конкурисању пројектима из области пољопривреде како Општине Источни Стари Град тако и становништа из ове општине.
Истакли су, како је један од основних проблема који у наредном периоду треба ријешити, боље организован откуп млијека са ове општине, јер је евидентно да се повећавају количине млијека и самим тим потреба за новим рјешењима постојећих проблем у овом сектору.