понедељак, 29 априла

СПОРТИСТЕ ИЗ ИСТОЧНОГ СТАРОГ ГРАДА НА YОG2020. ИСПРАТИО НАЧЕЛНИК ГАШАНОВИЋ

0
505

Данас је на Хреши начелник општине Бојо Гашановић угостио спортисте и тренера СК “Младен Грујић” из Источног Старог Града, који су дио тима Босне и Херцеговине на Зимским олимпијским играма младих 2020.

Зимске олимпијске игре младих (YОГ) ће се одржати у Лозани у Швајцарској од 9. до 22. јануара 2020. године. Лозана је домаћин трећег зимског YОГ-а на којем се очекује учешће преко 1800 младих спортиста узраста од 15 до 18 година из више од 70 држава свијета.

Босну и Херцеговину ће представљати 9 спортиста који ће бранити БиХ боје у четири спорта (алпско скијање, биатлон, скијашко трчање и санкање),Весна Пантић и Ђорђе Сантрач ће се такмичити у категорији скијашко трчање.

“Од девет чланова делегације БиХ, из Источног Старог Града учествује двоје изузетних омладинаца и спортиста, што ме веома радује лично,али и као начелника ове општине. Имамо разлог да будемо поносни на нашу дјецу која свакодневно промовишу праве вриједности, спорт и мјесто из којег долазе.Желим им пуно среће и успјеха на предстојећем такмичењу”, рекао је Гашановић.

Током пријема начелник је честитао Пантићевој и Сантрачу на оствареној норми и уручио им поклоне поводом одласка на YОГ 2020.