четвртак, 16 маја

ЕДУKАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА У ИСТОЧНОМ СТАРОМ ГРАДУ

0
342

У петак је у просторијама Општине Источни Стари Град одржана едукација пољопривредних произвођача из Источног Старог Града на тему „Производња поврћа у заштићеном простору“ у склопу пројекта „Развој конкурентности у руралним подручјима“, коју је корисницима одржала Адиса Хоџић инжењер пољопривреде из фирме „Биос“ из Високог.
Општина Источни Стари Град је заједно са Фондацијом за привреду и рурални развој Источни Стари Град учествовала у овом пројекту као и у организацији пољопривредних произођача и након инсталације пластеника припремила стручну едукацију за кориснике, гђе ће поступак бити праћен и надзиран од самог почетка заснивања производње па до пласмана производа. Фондација ће бити укључена у организацију откупних станица како би се сви вишкови робе преко те станице испоручивали пословном лидеру „Биос“ из Високог.
Трајање пројекта планирано је за наредних пет година, гђе је предвиђено укључење већег броја пољопривредних произвођача с обзиром на потенцијал општине Источни Стари Град за развој пољопривреде којем доприноси и развој Требевића и близина Града Сарајева.
Едукацији је поред пољопривредних произвођача присуствовао начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, директор Фондације за привреду и рурални развој Источни Стари Град Александар Гавриловић, руководилац Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Јелена Мичић и представник фирме Биос из Високог Адис Хоџић, који су подржали провођење поменутог пројекта и указали на његов значај за општину.
Поменути пројекат је финансиран од стране ИФАД-а, Општине Источни Стари Град и корисника из пројекта, који проводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.