четвртак, 9 маја

„ПУТ ОKО СВИЈЕТА“ У ИСТОЧНОМ СТАРОМ ГРАДУ НАГРАЂЕН ВЕЛИKИМ АПАЛУЗОМ

0
347

Данас је у просторијама Скупштине општине Источни Стари Град одржана представа „Пут око свијета“ у оквиру 20. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ , Источно Сарајево коју су извели глумци позоришта „Пепино“ из Ниша.
„Овђе смо први пут у Источном Старом Граду, али смо на овом Фестивалу од оснивања већ двадесет година и ми смо суоснивачи Фестивала и добитници смо награде „Златна анима“, на коју смо поносни јер је то награда за допринос развоју луткарства у Источном Сарајеву.
Утисци су такви да моје дугогодишње искуство говори да је потреба за луткарством много већа него што се људима пружа. Сматрам да би родитељи требали са ђецом да гледају луткарске представе и да прате њихове реакције, јер ђеца овакве ствари памте кроз живот. Такође наше искуство говори да су најсимпатичније представе у малим срединама“, рекао је Бобан Јовановић глумац позоришта „Пепино“.
Малишани нису крили одушевљење и смијех током извођења представе, а кроз представу су обишли Италију, Грчку, Шпанију, Турску, Русију, Србију и друге земље.
„Ми имамо дугогодишњу сарадњу са Фестивалом, овом приликом желим да се захвалим директору Витомиру Митрићу, начелнику општине Источни Стари Град Боју Гашановићу, Градоначелнику Ненаду Вуковићу и предсједнику Републике Српске, јер су омогућили прилику да наша ђеца бесплатно присуствују овом културном догађају, исто тако се надам наставку ове сарадње у наредном периоду“, додао је директор Народне библиотеке „Источни Стари Град“ Саша Радовић