четвртак, 16 маја

АМБАСАДОРИЦА АУСТРИЈЕ У БИХ У ПРАТЊИ ТРГОВИНСKОГ САВЈЕТНИKА ПОСЈЕТИЛА ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

0
374

Аустријска амбасадорица у Босни и Херцеговини Улрике Хартман данас је посјетила Општину Источни Стари Град и том приликом је одржан састанак са начелником општине Бојом Гашановићем. Састанку је присуствовао и трговински савјетник при амбасади Г. Андреас Мајндл, а током састанка начелник Гашановић је упознао амбасадорицу о карактеристикама општине, њеном раду, привредним субјектима који егсистирају на територији Источног Старог Града и будућим плановима везаним за развој општине.
Током посјете општини Источни Стари Град, амбасадорица Хартман је са Гашановићем обишла неке од тренутних пројеката који се реализују, а самим тим се упознала са туристичким потенцијалима општине како на Требевићу тако и на Хреши.
Начелник Гашановић је у разговору истакао приоритете у развојном процесу, између којих је јачање институционалних капацитета, путна и комунална инфраструктура као и област развоја пољопривредне производње.
„За Источни Стари Град је увјек важно да одржавамо добре односе са дипломатским представништвима у нашој држави, а почаствовани смо сто смо препознатљиви у том друштву. Надам се да ће данашња посјета и овај састанак изродитити у будућности сарадњу и да можемо очекивати подршку у развојним процесима и јачању Источног Старог Града“, рекао је Гашановић.
Амбасадорица Хартман је рекла да је одушевљена општином Источни Стари Град и добродошлицом, али највише плановима за даљи развој општине. Хартманова је показала интересовање за односе општине са сусједним општинама у Федерацији Босне и Херцеговине, тренутним пројектима, заштитом животне средине и изградњом првог ИТ парка у држави.