понедељак, 29 априла

СВЕЧАНО ОТВОРЕН ОБЈЕКАТ СТАНИЧНОГ ОДЈЕЉЕЊА ПОЛИЦИЈЕ НА ТРЕБЕВИЋУ

0
387

Данас је на Требевићу, у присуству Министра унутршњих послова у Влади Републике Српске Драгана Лукача, начелник Источног Старог Града Бојо Гашановић отворио Станично одјељење полиције Источни Стари Град.
Новоизграђени објекат Станичног одјељења полиције- Станице полиције Источни Стари Град,значајан је стратешки пројекат за ову регију. Ова инвестиција ће значајно допринијети раду полиције, а тиме и општој безбједноати Источног Старог Града.
Начелник Гашановић се на отворењу захвалио на разумјевању и помоћи у реализацији овог пројекта.
“Посебно бих се захвалио министру Лукачу који је направио такву систематизацију да ми коначно имамо своју Станицу полиције,а данас и Станично одјељење на Требевићу. Ово Станично одјељење је изузетно важно за наше грађане,али и такође за наше туристе који посјећују Требевић. Контрола међуенитетске границе из аспекта безбједности је такође била приоритет”, рекао је Гашановић.
Град Источно Сарајево и Општина Источни Стари Град су у изградњу овог објекта уложили 350.000 КМ.
“Начелник је дужи временски период инсистирао да овдје буде Станично одјељење полиције. Нама је свакако најважнија безбједност наших грађана,али и и оних који долазе код нас. Општина је овдје уложила највише финансијских средстава за изградњу овог објекта док смо ми у Министарству обезбједили довољан број полицајаца који ће радити овдје”, додао је Лукач.
Овом догађају су поред градоначелника Источног Сарајева присуствовали и начелници општина у саставу Града Источно Сарајево, директори јавних предузећа и запосленици Општине Источни Стари Град.