среда, 22 маја

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД И ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

0
383

Данас је у административним просторијама Општине Источно Ново Сарајево потписан Споразум о сарадњи између Општина Источни Стари Град и Источно Ново Сарајево од стране замјеника начелника Малка Kоромана и начелника Љубише Ћосића.
Kроз споразум је договорено да се реконструише и пресвуче макадамски пут у дужини 450 метара у селу Међуши, а ради се о путу који води до локалног гробља на којем је сахрањено 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, који су дали животе и за ове локалне заједнице и за Републику Српску.
„Желим да се у име Општине Источни Стари Град и свих наших грађана захвалим начелнику општине Источно Ново Сарајево Г. Ћосићу који је осјетио моменат да помогне грађанима који живе и на једном и на другом дијелу наших општина. Срећан сам јер сам ја иницијатор ове сарадње између наших општина и надам се да ово неће бити задњи пројекат који ћемо заједнички радити у добробит наших грађана. Процедуре везане за расписивање тендера и избор извођача провешће се у складу са законским процедурама и надамо се да ћемо у што краћем року завршити све радове планиране овим споразумом“, рекао је замјеник начелника Општине Источни Стари Град Малко Kороман.
Општина Источно Ново Сарајево се кроз Споразум обавезала да ће Општини Источни Стари Град дозначити 20.000 KМ за реализацију овог пројекта, а Општина Источни Стари Град ће провести све неопходне процедуре и обезбједити остатак средстава за реализацију овог пројекта.
„Ја желим у име општине Источно Ново Сарајево да се захвалим замјенику начелника Општине Источни Стари Град на посјети и прилици да потписемо заједнички споразум који предствља почетак сарадње и реализације једног инфраструктурног пројекта у двије мјесне заједнице које повезују наше двије општине. Битно је истаћи да смо ми у кратком временском периоду договорили да заједнички ријешимо овај инфраструктурни проблем становника насеља Међуши “, рекао је начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.
Овом приликом је договорена реконструкција пута у селу Студенковићи који ће такође бити заједнички пројекат ове двје локалне заједнице.