понедељак, 20 маја

ОПШТИНСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД ОБИЉЕЖИЛА ДАН БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

0
405

Данас је служењем помен парастоса у цркви Св. Пантелејмона на Вучијој Луци и полагањем вијенаца на спомен-обиљежју на Хреши, обиљежен Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата и Дан Борачке организације Републике Српске.
На спомен-обиљежје вијенце су положили представници општинске Борачке организације Општине Источни Стари Град, затим предсједник Скупштине општине Источни Стари Град Стеван Санда,замјеник начелника општине Малко Короман и први предсједник општине Костадин Плакаловић.

Предсједник Борачке организације општине Источни Стари Град Драгољуб Дерикоња се захвалио присутнима на доласку и истакао како је данашњи датум значајан за Источни Стари Град кроз историју па све до данас када се присјећамо свих оних који су дали свој допринос за слобуду у којој данас живимо.

„Обиљежавање овог дана је обавеза свих нас да се сјетимо оних који су дали своје животе за Републику Српску. Положај ратних војних инвалида, бораца и њихових породица је лош из године у годину и као и до сада тражимо да се све надлежне инсититуције републичке власти активније почну бавити овом популацијом. Исто тако морам истаћи неслагање са покренутим судским поступцима за ратне злочине против припадника војске и полиције Републике Српске пред судом БиХ“, рекао је Деркоња.