уторак, 21 маја

НАЧЕЛНИK ИСТОЧНОГ СТАРОГ ГРАДА БОЈО ГАШАНОВИЋ ОРГАНИЗОВАО НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ

0
440

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић данас је на Хреши одржао пријем поводом предстојећих празника, на којем су присуствовали градоначелник Града Источно Сарајево Ненад Вуковић, одборници СО Источни Стари Град, директори јавних установа и предузећа, привредници и грађани општине.
Новогодишњи пријем је био прилика да се презентује рад Општинске управе на челу на начелником Гашановићем и сви пројекти из области инфраструктуре, привреде, културе, спорта као и сарадње која је успостављена са иституцијама, дипломатским представништвима и невладиним сектором у 2019. години.
Пријем су отворили ученици подручних одјељења „Хреша“ и „Вучија Лука“ са пригодним програмом, а данас су додјељене и захвалнице привредним субјектима и истакнутим појединцима који су дали свој допринос у развоју општине Источни Стари Град за 2019. годину.
Захвалницу за допринос у развоју спорта начелник општине је додијелио Голф клубу „Смрека“, за допринос у развоју образовања у Источном Старом Граду додјељена је захвалница Новаковић Ивани, док је за развој пољопривреде и посебан допринос захвалницом награђен Александар Гавриловић.
За допринос у очувању вјере захвалница је додјељена свештенику Самарџија Милошу, а захвалнице за допринос у развоју привреде за 2019. годину уручене су привредним субјектима „Оберон“ д.о.о., Green energy d.o.o. и Symphony Group.
Градоначелник Града Источно Сарајево добио је захвалницу за несебичну помоћ коју је пружио у току ове године.
Гашановић је истакао да је Општина Источни Стари Град одржала фискалну стабилност и да је општина ове године остварила буџет од 2.640 000,00 KМ и то је највећи буџет од оснивања општине. Kроз пројекте и инвестиције, упркос тешким временима како економским тако и политичким, успјешно су прикупљена финансијска средства.
„За Град Источно Сарајево ово је једна од најважнијих општина, без обзира што она има понајмање становника, али то је општина гдје ми желимо да задржимо људе и желимо да Град и Република Српска примјете да је то средина која је много битна за нас и у том погледу ми већ дуги низ година дајемо допринос разним активностима које се проводе од стране начелника Гашановића. Ја данас морам изразити задовољство што сам чуо, бројне добре ствари везане за развој ове општине на свим пољима. Оно што је најважније када је развој привреде“, рекао је Вуковић.