субота, 18 маја

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИKЕ ЕYОФ-А ИЗ ОПШТИНЕ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

0
335

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић организовао је пријем за учеснике предстојећег Европског омладинског фестивала- ЕYОФ 2019, из општине Источни Стари Град, Ђорђа Сантрача и Предрага Пантића , пријему су присуствовали замјеник начелника општине Малко Kороман и тренер Горан Сантрач.
Гашановић је пожелио добродошлицу и упутио честитке Сантрачу и Пантићу на оствареним резултатима и испуњеној норми за учешће на ЕYОФ-у.
“Жеља нам је да нашим спортистима помогнемо и омогућимо да напредују у овом спорту, како финансијски тако и да пружимо сваку другу подршку да остваре очекивани успјех и да кажемо да смо поносни на њих као учеснике”, рекао је Гашановић.
Велики је значај да једна неразвијена општина има такмичаре на оваквој олимпијади, јер чак и много развијеније и успјешније општине и институције немају такмичаре за Европски омладински фестивал, и истако да се нада да ће Општина Источни Стари Град у предстојећем периоду бити у могућности да обезбједи већи допринос развоју спорта.
“Из овог требамо научити да нема везе одакле човјек долази и гђе живи, већ да може да буде први у Босни И Херцеговини захваљујући труду, раду и истрајности”, напоменуо је начелник Гашановић.
“Част ми је да сам вас могао угостити, пратићемо ЕYОФ и ваше такмичење на борилиштима. Очекујемо наравно, да вас угостимо и по завршетку ЕYОФ-а и да своју општину промовишете својим учешчем”, додао је Гашановић.
Начелник је уручио такмичарима скромна средства за почетак овог такмичења и ставио се на располагање за било какву помоћ у току трајања ЕYОФ-а.
У протеклом периоду Сантрач и Пантић су били на припремама у Италији и Либану, а припреме су пратила међународна такмичења на Игману и Златибору која су за њих била више него успјешна.Такмичари су истакли да им много значи подршка њихове општине и чињеница да је начелник увијек био на располагању за помоћ и подршку Смучарском клубу “Младен Грујић” чији су они чланови.
Један од тренера БиХ репрезентације Горан Сантрач је рекао да је екипа здрава и спремна, прошла припреме и да спремно очекују почетак такимчења.
“Захваљујемо се Општини, матичном клубу “Младен Грујић” из Источног Старог Града који је највише учинио за припреме спортиста за ЕYОФ 2019”, рекао је тренер Сантрач.
ЕYОФ 2019 ће бити одржан од 9. до 16. фебруара , свечано отворење ће бити уприличено у Сарајеву, а затварање у Источном Сарајеву.