четвртак, 16 маја

ПРЕДАВАЊЕ НА ХРЕШИ ПОВОДОМ АKЦИЈЕ “ПЕТАРДЕ НИСУ ИГРАЧKЕ”

0
355

Превентивним активностима до безбједног окружења за празнике.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује од 15. децембра ове године до 15. јануара 2020. године акцију ”Петарде нису играчке”, чији је циљ да грађани предстојеће празнике обиљеже у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин.
У оквиру ове акције, у сарадњи са представницима локалних заједница, директорима, педагозима, ученичким и родитељским вијећима основних и средњих школа, инспекцијским органима, као и са другим институцијама и невладиним организацијама предузимаће се низ активности у циљу сузбијања законом кажњивих појава из ове области, јер су празници период кад се може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава и незаконита употреба ватреног оружја.
Управо из ових разлога, у основним и средњим школама широм Републике Српске, полицијски службеници МУП-а Српске организоваће превентивна предавања за ученике, како би им указали на све потенцијалне опасности које носи употреба пиротехничких средстава, као и могуће санкције.
Истовремено, за вријеме трајања акције, полицијски службеници ће у сарадњи са надлежним општинским инспекцијским службама, организовати појачане активности у циљу спрјечавања неовлашћене продаје пиротехничких средстава. Власници продавница који имају законско овлашћење да продају пиротехничка средства, биће упозорени да се та трговина може одвијати само у складу са важећим законским прописима.
Једна од акција организована је и у Источном Старом Граду са ученицима Подручног одјељења на Хреши.