понедељак, 20 маја

НА ХРЕШИ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПОЕЗИЈЕ „ИЗА ПОГЛЕДА“ САНДРЕ АЛЕК

0
379

Сандра Алек из Београда промовисала је своју прву збирку поезије „ Иза погледа“. Поред ауторке, о овом опусу, у великој сали СО Источни Стари Град на Хреши, говорио је испред рецензента књиге директор Народне библиотеке „Источни Стари Град „ Саша Радовић.
Ово је њена прва збирка пјесама која је подјељена у пет сегмената: ПОЖУДА,ПИТАЊЕ,ЉУБАВ, БИЈЕС И ТУГА.Пјесме су израз платонске љубави која се развија из погледа које пјесникиња размјењује ,краде,лови ,да би се тамо –иза погледа, та љубав отјелотворила и оживјела све оно о чему пјесникиња сања и машта.То балансирање између стварног и измишљеног, у једном моменту , узеће свој данак доводећи пјесникињу пред кључна питања. Да ли је ОН заиста тај? Да ли постоје сродне душе или су оне само фантазмогорије рођене из наших потреба? До самог краја збирке, пјесникиња ће водити битку са овим питањима збуњујучи не само читаоце већ и саму себе.
„Морам признати да сам данас заиста срећна и то не само због чињенице да сте Ви одлучили да издвојите своје вријеме како би сте прије свега мени али сами себи уљепшали овај дан, већ сам истински радосна јер сам данас заправо схватила да живимо у том времену у којем је поезија поново заживјела, ваше присуство данас је управо доказ томе.Хвала Библиотеци и народу са Општине Источни Стари Град и надам се поновном дружењу“, изјавила је Сандра Алек.