недеља, 19 маја

ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД ДОБИО РАСПБЕРИ ПАЈ РАЧУНАРЕ ЗА ОСНОВЦЕ

0
399

Начелник Источног Старог Града Бојо Гашановић примио је представнике Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и том приликом је уручено 9 Распбери Пај рачунара за основце из општине Источни Стари Град.

„Прије свега захваљујем се на донацији и посјети представника министарства, ови рачунари ће бити додјељени ученицима слабијег имовинског стања, како бисмо заједнички пружили једнаке шансе нашој дјеци да уче и да се усавршавају. Ови мини рачунари са власититим оперативним системом и мини програмом за прве кораке у програмирању намјењени су у едукативне сврхе и прати их писано упутство за кориштење“, рекао је начелник Гашановић.

Пројекат „1.000 за будућност“ треба бити реализован у континуитету, а планирано је да у другим фазама буде и проширен. Циљ пројекта је да ученици основних школа у 20 неразвијених општина у Српској што прије дођу у контакт са модерном технологијом. У првој фази пројекта подијелиће 1.000 рачунара које су обезбиједиле три највеће ИТ компаније из Републике Српске.

Приликом ове посјете начелник Бојо Гашановић и савјетник при Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Никола Драговић разговарали су и о пројекту првог ИТ парка у Босни и Хрецеговини, чија иградња је почела у Источном Старом Граду и о могућој сарадњи кроз овај пројекат.