петак, септембар 20

ЈАГЊИЈАДА ВУЧИЈА ЛУКА ПРОГЛАШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈОМ ОД ИЗУЗЕТНОГ ЗНАЧАЈА ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА И УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

0
175

Данас је на прес конференцији у Источном Старом Граду, начелник општине Бојо Гашановић презентовао акт Министарства трговине и туризма којим се Јагњијда на Вучијој Луци проглашава манифестацијом од изузетног значаја за Републику Српску.

У прилог томе, поред традиције одржавања дуге 12 година, посјећености у бојкама које прелазе 6000 посјетилаца, како из Босне и Херцеговине тако и из земаља региона, Европе, америчког континента па често и Аустралије до стотина такмичарких екипа иде и очување традиције кроз културно забавни програм.

Организација је из године у годину све богатија, манифестација посјећенија и заузима високо мјесто у категорији гастро- туристичких манифестација, што је био довољан разлог да Република Српска путем ресорног министарства пружи подршку кроз валоризовање саме гастро-туристичке  манифестације и позиционирање саме манифестације у туристичку понуду Републике Српске.

Осим значаја за општину Источни Стари Град, Сарајевско-романијску регију у контексту туризма, заштите и будућег брендирања манифестације која је потекла из Источног Старог Града, значај се огледа и у унапријеђењу пољопривредне производње и сточарства којима се становиштво ове регије доминантно бави.

Министарство трговине и туризма је дало препоруку свим институцијама и удружењима да пруже помоћ у реализацији Јагњијаде на Вучијој Луци  у складу са својим надлежностима.

На данашњи дан број пријављених такмичарксих екипа је 90, а пријаве трају и сљедеће седмице, наког чега ће 30.06.2024. године бити одржана дванаеста по реду Јагњијада на Вучијој Луци. Припреме теку планираном динамиком у свим секторима организације, нагласио је шеф Организационог одбора Александар Гавриловић.

Општина Источни Стари Град има част, да ове године на званичном отворењу манифестације, буде домаћин минстру Денису Шулићу који ће и прогласити манифестацију отвореном.