SVETOG VELIKOMUČENIKA DIMITRIJA OBILJEŽILA BORAČAKA ORGANIZACIJA ISTOČNI STARI GRAD

0
219

Danas su povodom, krsne slave Boračke organizacije Repunlike Srpske Sv. Dimitrija, položeni vijenci i odata počast borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu na spomen obilježju na Hreši.

Vijence su pored predsjednika Boračke organizacije Dragoljuba Derikonje, položili i predstavnici opštine Istočni Stari Grad i predstavnici SO Istočni Stari Grad.

Obilježavanju slave Boračke organizacije prisustvovali su članovi porodica poginulih boraca i borci  Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Ovaj spomenik je posvećen srpskim borcima koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Kako su ginuli ovdje braneći svoja ognjišta, ginuli su i širom Republike Srpske od Trebinja do Novog Grada, zato mi imamo obavezu da ih se vječno sjećamo i odajemo im počast. Imamo i obavezu da prenesemo na mlađe generacije da njegujete sjećanje na naše poginule”, rekao je u svom obraćanju predsjednik Boračke organizacije opštine Istočni Stari Grad Dragoljub Derikonja.

U crkvi Svetog Pantelejmona na Vučijoj Luci služena je liturgija, a Boračka organizacija opštine Istočni Stari Grad organizovala je proslavu slave u parohijskom domu lomljenjem slavskog kolača uz slavski ručak.