петак, септембар 20

ДРУГА СЛУЖБЕНА ПОСЈЕТА МИНИСТРА ЂОКИЋА ОПШТИНИ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

0
304

Данас је у Источном Старом Граду начелник Гашановић са привредницима примио у другу званичну посјету министра енергетике и рударства Петра Ђокића. На састанку се разговарало о неколико тема међу којима су за развој привреде општине веома значајне функционисање каменолома као и тема постављања соларних панела на територији Источног Старог Града. Истакнутно је да је за овакве пројекте значајна сарадња са Владом Републике Српске јер се ради о изразито неразвијеној општини која не би могла самостално да реализује овакве идеје.

“Надам се да ће привредници који послују овдје видјети да се трудимо да добром сарадњом на свим нивоима власти покушавамо да пружимо подршку развоју и нађемо најбоља рјешења како би се привреда развијала”, рекао је Гашановић.

Начелник Гашановић је истакао да у области привреде није било отпуштања радника упркос прилично тешкој економској ситуацији, и да се уз много труда покушава спријечити одлив радника.

“Општина Источни Стари Град се налази на једном занимљивом географском подручју и јако је важно да се ми из Владе Републике Српске нађемо у оваквим општинама, да охрабримо људе и подржимо у њиховим свакодневним напорима да одрже и унаприједе живот овдје.

Разговарали смо у унапријеђењу пословања привредних субјеката из области мог ресора то јесте експлоатације минералних сировина посебно камених агрегата. Раније смо помагали фирме које се баве експлоатицијом кроз грантове и наставићемо то у будућем времену”, рекао је Ђокић.

Што се тиче области енергетике, ово подручје има изузетно повољне услове за инсталирање соларних панела или изградњу соларне електране јер постоји интерес инвеститора који би овдје градили соларну електрану, а истакнуто је да ће се већ током ове године показати добри резултати из ове области, а могуће је да ће бити истраживања из области снаге вјетра на овом подручју.

“Начелник Гашановић врло посвећено брине о овој општини и народу и ми смо то препознали и имамо потребу да га подржимо јер није лако у овим условима живјети и радити”, додао је министар Ђокић.