петак, септембар 20

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД У УЗВРАТНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ЖАБЉАК

0
108

Данас братска општина Жабљак из Црне Горе прославља крсну славу Дан Преображења Господњег, а тим поводом делегација Општине Источни Стари Град коју предводи начелник Бојо Гашановић са замјеником и предсједником СО Источни Стари Град, присуствује обиљежавању и славским свечаностима.

На дан прославе славе и дана Општине Источни Стари Град 9. августа 2024. године Општина Жабљак и Општина Источни Стари Град су постале братске општине потписивањем Повеље о братимљењу, којима су потписници обавезали општине на даљи развој пријатељских односа између општина, а све у циљу економске сарадње и размјене искустава у области образовања, културе, спорта, екологије, али и управљања локалним јавним службама, цивилном заштитом и ГСС- ом. Повељом је такође и предвиђена сарадња у области реализације заједничких пројеката који представљају заједнички интерес општина којима ће бити унапријеђен живот грађана ове двије општине.

Поред тога, данашњи повод и обиљежавање славе су били разлог за узвратну посјету, приликом које је начелник Гашановић истакао да се нада да ће све оно што заједнички општине буду реализовале у својој сарадњи ојачати и унаприједити пријатељске и братске везе између општина.