JAGNJIJADA VUČIJA LUKA PROGLAŠENA MANIFESTACIJOM OD IZUZETNOG ZNAČAJA ZA RAZVOJ TURIZMA I UNAPRIJEĐENJE TURISTIČKE PONUDE REPUBLIKE SRPSKE

0
510

Danas je na pres konferenciji u Istočnom Starom Gradu, načelnik opštine Bojo Gašanović prezentovao akt Ministarstva trgovine i turizma kojim se Jagnjijda na Vučijoj Luci proglašava manifestacijom od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku.

U prilog tome, pored tradicije održavanja duge 12 godina, posjećenosti u bojkama koje prelaze 6000 posjetilaca, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz zemalja regiona, Evrope, američkog kontinenta pa često i Australije do stotina takmičarkih ekipa ide i očuvanje tradicije kroz kulturno zabavni program.

Organizacija je iz godine u godinu sve bogatija, manifestacija posjećenija i zauzima visoko mjesto u kategoriji gastro- turističkih manifestacija, što je bio dovoljan razlog da Republika Srpska putem resornog ministarstva pruži podršku kroz valorizovanje same gastro-turističke  manifestacije i pozicioniranje same manifestacije u turističku ponudu Republike Srpske.

Osim značaja za opštinu Istočni Stari Grad, Sarajevsko-romanijsku regiju u kontekstu turizma, zaštite i budućeg brendiranja manifestacije koja je potekla iz Istočnog Starog Grada, značaj se ogleda i u unaprijeđenju poljoprivredne proizvodnje i stočarstva kojima se stanovištvo ove regije dominantno bavi.

Ministarstvo trgovine i turizma je dalo preporuku svim institucijama i udruženjima da pruže pomoć u realizaciji Jagnjijade na Vučijoj Luci  u skladu sa svojim nadležnostima.

Na današnji dan broj prijavljenih takmičarksih ekipa je 90, a prijave traju i sljedeće sedmice, nakog čega će 30.06.2024. godine biti održana dvanaesta po redu Jagnjijada na Vučijoj Luci. Pripreme teku planiranom dinamikom u svim sektorima organizacije, naglasio je šef Organizacionog odbora Aleksandar Gavrilović.

Opština Istočni Stari Grad ima čast, da ove godine na zvaničnom otvorenju manifestacije, bude domaćin minstru Denisu Šuliću koji će i proglasiti manifestaciju otvorenom.