REALIZOVAN JOŠ  JEDAN PROJEKAT ISTOČNOG STAROG GRADA I STAROG GRADA SARAJEVO

0
830

Danas je u Gornjem Biosku u opštini Istočni Stari Grad svečano otvoren put presjecanjem crvene vrpce od strane načelnika opštine Istočni Stari Grad Boja Gašanovića i načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića.

„Kolega Hadžibajrić i ja smo danas upriličili otvaranje seoskog puta u MZ Gornje Biosko, ovu mijesnu zajednicu naseljava povratničko stanovništvo, koje je ovdje stanovalo i prije ratnih dešavanja, većinski srpske nacionalnosti. Dužina dionice puta iznosi 1500m, a ovaj projekat izgradnje asfaltnog puta je koštao 170 000 KM, od čega je Opština Istočni Stari Grad izdvojila 100 000 KM, a Općina Stari Grad 70 000 KM“, rekao je načelnik Gašanović.

Istaknuto je da je ovo jedan u nizu infrastrukturnih projekata,  gdje su ove dvije opštine pomagale jedna drugoj, da se unaprijede uslovi za život, a da će ta saradnja biti i nastavljena.

„Sljedeće godine je planirano da se renovira donji dio puta u Biosku , a tako isto da se nastavi izgradnja puta prema popularnom izletištu Crepoljsko u Istočnom Starom Gradu. Naša uspješna saradnja traje 14 godina koliko se načelnik Hadžibajrić i ja nalazimo čelu naših opština, a svakako je cilj da tu saradnju nastavimo“, dodao je Gašanović.

Ovom saradnjom i ovakvim projektima se šalje jedna bitna poruka stanovnicima Istočnog Starog Grada i Starog Grada Sarajevo, koji žive na entitetskoj liniji da se ovakvim domaćinskim upravljanjem mogu postići dobri i kvalitetni uslovi za život, poručili su načelnici.

„Ono što posebno naglašavam da mi već četiri mandata sarađujemo i da smo zajedničkim projektima i investicijama između ove dvije opštine, o kojima se nedovoljno  govorilo, uložili sigurno oko 1 milion maraka. Saradnja je stalna i kvalitetna, a pokazuje da se može zajedničkim dogovorom zaista mnogo uraditi“, rekao je načelnik Hadžibajrić.