петак, септембар 20

РЕАЛИЗОВАН ЈОШ ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ ИСТОЧНОГ СТАРОГ ГРАДА И СТАРОГ ГРАДА САРАЈЕВО

0
246

Данас је у Горњем Биоску у општини Источни Стари Град свечано отворен пут пресјецањем црвене врпце од стране начелника општине Источни Стари Град Боја Гашановића и начелника Опћине Стари Град Сарајево Ибрахима Хаџибајрића.

„Колега Хаџибајрић и ја смо данас уприличили отварање сеоског пута у МЗ Горње Биоско, ову мијесну заједницу насељава повратничко становништво, које је овдје становало и прије ратних дешавања, већински српске националности. Дужина дионице пута износи 1500м, а овај пројекат изградње асфалтног пута је коштао 170 000 КМ, од чега је Општина Источни Стари Град издвојила 100 000 КМ, а Опћина Стари Град 70 000 КМ“, рекао је начелник Гашановић.

Истакнуто је да је ово један у низу инфраструктурних пројеката, гдје су ове двије општине помагале једна другој, да се унаприједе услови за живот, а да ће та сарадња бити и настављена.

„Сљедеће године је планирано да се реновира доњи дио пута у Биоску , а тако исто да се настави изградња пута према популарном излетишту Црепољско у Источном Старом Граду. Наша успјешна сарадња траје 14 година колико се начелник Хаџибајрић и ја налазимо челу наших општина, а свакако је циљ да ту сарадњу наставимо“, додао је Гашановић.

Овом сарадњом и оваквим пројектима се шаље једна битна порука становницима Источног Старог Града и Старог Града Сарајево, који живе на ентитетској линији да се оваквим домаћинским управљањем могу постићи добри и квалитетни услови за живот, поручили су начелници.

„Оно што посебно наглашавам да ми већ четири мандата сарађујемо и да смо заједничким пројектима и инвестицијама између ове двије општине, о којима се недовољно говорило, уложили сигурно око 1 милион марака. Сарадња је стална и квалитетна, а показује да се може заједничким договором заиста много урадити“, рекао је начелник Хаџибајрић.