петак, септембар 20

МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СПРОВОДИ АКЦИЈУ “ПЕТAРДЕ НИСУ ИГРАЧКЕ”

0
380

У циљу обиљежавања предстојећих празника у мирном и безбједном окружењу, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и ове године спроводи акцију под називом „Петарде нису играчке“ која ће трајати од 15. децембра ове године до 15. јануара 2021. године.

Припадници Министарства ће у сарадњи са надлежним општинским инспекцијским службама, вршити контроле превоза пиротехничких средстава, као и рада продавница које имају законско овлаштење да продају пиротехничка средства.

Такође, полицијски службеници МУП-а Српске ће остварити сарадњу са представницима локалне заједнице, директорма и педагозима просветно-образовних установа, ученичким и родитељским вијећима, те локалним институцијама и невладиним организацијама, с циљем заједничког дјеловања на сузбијању законом кажњивих појава из ове области.

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, полицијски службеници Станице полиције Источни Стари Град нису били у могућности да одрже предавања прилагођена за дјецу, а која су најугроженија категорија и којима је обухваћена наведена проблематика.

Министарство апелује на све грађане и родитеље да се придржавају важећих законских одредби у циљу стварања безбједне и угодне атмосфере за прославу празника.

Такође, напомињу да ће сва незаконита употреба пиротехнике и ватреног оружја бити санкционисана у складу са Законом.