SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ISTOČNI STARI GRAD

0
713

Skupština Opštine Istočni Stari Grad održala je svečanu sjednicu povodom obilježavanja slave i dana opštine Istočni Stari Grad Svetog Pantelejmona, 08.08.2019. godine.
U ime S.O. Istočni Stari Grad predsjednik skupštine gospodin Stevan Sanda je pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su svojim prisustvom uvličali ovu svečanost.
Skupština opštine Istočni Stari Grad i ove godine je nagradila najuspješnije i najbolje omladince, studente i sportiste kao i istaknute pojedince koji su dali svoj doprinos institucionalnom stvaranju, izgradnji i razvoju opštine Istočni Stari Grad.
Najuspješniji student iz opštine Istočni Stari Grad ove godine je Radonja Milica koja je student četvrte godine Pravnog fakulteta u Palma i jedan od dva najbolja studenta ovog fakulteta.
Priznanja za najperspektivnije studente dodjeljena su Derikonja Jovani, Derikonja Zorani i Dajani Todorović.
Kao perspektivni sportisti izabrani Pantić Predrag član Smučarskog kluba „Mladen Grujić“ iz Istočnog Starog Grada i Nemanja Jovičić golman i fudbalski sudija, dok je za najuspješnijeg sportistu iz opštine Istočni Stari Grad izabran Đorđe Santrač.
Santrač je član Smučarskog kluba „Mladen Grujić“ iz Istočnog Starog Grada koji je na Olimpijskom omladinskom festivalu EYOF 2019 ostvrio najbolji rezultat za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
„Kao i prethodnih godina, ja se evo već jedanaestu godinu ovim povodom obraćam, i ove godine ćemo nagraditi najbolje i najperspektivnije omladince jer su oni naša snaga i u buduće možemo biti uspješni samo ako budemo imali omladinu i djecu“, rekao je načelnik Gašanović.
Načelnik se u svom obraćanju na svečanoj sjednici osvrnuo na sve što je urađeno u prethodnih godinu dana i ukratko prezentovao planove za naredni period gdje je istako institucionalno jačanje opštine i nastavak izgradnje infrastrukture.