UČENICI IZ ISTOČNOG STAROG GRADA NASTUPALI NA HREŠI I ODUŠEVILI PUBLIKU

0
466

Na Hreši je protekle sedmice održana izložba radova, škola pobjednica iz cijele Bosne i Hercegovine, na temu “Svjetska baština u rukama mladih” koji će biti objavljeni u UNESKO-vom priručniku za učitelje.
Svoje mjesto osvojila je i Osnovna škola “Mokro” sa Područnim odjeljenjem sa Hreše kao jedina škola iz Grada Istočno Sarajevo i sarajevsko-romanijske regije.
Učenici su fotografijom stećaka sa Hreše i literarnim radom doprinijeli promociji ove zaštićene nekropole stećaka i tim povodom u saradnji sa Opštinom Istočni Stari Grad, održana je izložba koju je pratio kulturni program u kojem su učestvovali učenici PO “Hreša” i PO “Vučija Luka”, kao i učenici iz škole “Mokro”.
Prisutnima su se obratili načelnik opštine Bojo Gašanović i direktorica škole Radmila Veselinović i tom prilikom se zahvalili prisutnima koji su došli da podrže ovaj događaj.
Prepunu salou SO Istočni Stari Grad ispunio je aplauz na nastupe mališana, dok su posebne simpatije zaslužili učenici starijih razreda izvođenjem čuvene “Koštane”.