петак, септембар 20

Одржана прва радионица „Дегустација вина и ракије“

0
343

Газдинство „Гавриловић“ на Вучијој Луци било је домаћин курса за „Дегустацију вина и ракје“ , гдје су присуствовали еминентни стручњаци и професори са Пољопривредног факултета Универзитета у Сарајеву, представници УН за развој аграрног туризма, начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и директор Фондације за привреду и рурални развој Источни Стари Град Александар Гавриловић.
На поменутом газдинству се налази једна од најмодернијих дестилерија која ће производити алкохолна пића која су карактеристична за ову регију, али и друге производе у комерцијалне сврхе. Kурс дегустације је окупио око 30 учесника, који су прошли кратку едукацију од стране професора винарства са Пољопривредног факултета у Сарајеву Милета Блесића и професорице Нермине Спахо.
Постојање овакве дестилерије у општини Источни Стари Град је од великог значаја јер доприноси развоју привреде локалне заједнице, која улаже много труда у развој реалног сектора покушавајући да искористи потенцијале и природне ресурсе овог краја.
„ Сигурно да је тешко бити први и покретач позитивних дешавања у данашњим економским кретањима, али смо изузетно поносни што дајемо примјер и много развијеним локалним заједницама како је могуће од ничега направити нешто. Општина Источни Стари Град и њено руководство на челу са мном увијек пружа подршку, у складу са својим могућностима, квалитетним идејама и онима који се труде да ову локалну заједницу учине бољом “, рекао је начелник Гашановић.
Овакви догађаји су важни и за развој туризма и туристичке понуде, повезивање људи и промоцију општине Источни Стари Град. Учесници су се захвалили на гостопримству и подршци начелника Гашановића у нади да ће овакви догађаји бити чешћи и да ће окупљати стручњаке из ове области.