петак, септембар 20

УЧЕНИЦИ ИЗ ИСТОЧНОГ СТАРОГ ГРАДА НАСТУПАЛИ НА ХРЕШИ И ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИKУ

0
521

На Хреши је протекле седмице одржана изложба радова, школа побједница из цијеле Босне и Херцеговине, на тему “Свјетска баштина у рукама младих” који ће бити објављени у УНЕСКО-вом приручнику за учитеље.
Своје мјесто освојила је и Основна школа “Мокро” са Подручним одјељењем са Хреше као једина школа из Града Источно Сарајево и сарајевско-романијске регије.
Ученици су фотографијом стећака са Хреше и литерарним радом допринијели промоцији ове заштићене некрополе стећака и тим поводом у сарадњи са Општином Источни Стари Град, одржана је изложба коју је пратио културни програм у којем су учествовали ученици ПО “Хреша” и ПО “Вучија Лука”, као и ученици из школе “Мокро”.
Присутнима су се обратили начелник општине Бојо Гашановић и директорица школе Радмила Веселиновић и том приликом се захвалили присутнима који су дошли да подрже овај догађај.
Препуну салоу СО Источни Стари Град испунио је аплауз на наступе малишана, док су посебне симпатије заслужили ученици старијих разреда извођењем чувене “Kоштане”.