петак, септембар 20

НЕНАД НЕШИЋ ДИРЕKТОР ПУТЕВА РС У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ОПШТИНИ ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД

0
442

У току радне посјете, Ненад Нешић, в.д. директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” и начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић увели су данас, извођача радова предузеће ”Романија путеви” у изградњу локалног пута на Црепољском у Источном Старом Граду.
Бојо Гашановић, начелник општине истакао је значај овог пројекта, и сарадњу са Владом Републике Српске у овом пројекту као и одборницу Дубравку Драгаш у СО Источни Стари Град која је иницирала овај пројекат и на овај начин помогла локалну заједницу.
“Овај пројекат ће помоћи развој туризма на Црепољском и наставак изградње инфраструктуре и има велики значај за општину, али и за град Источно Сарајево “, рекао је Гашановић.
Ненад Нешић, в.д. директора Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” рекао је да је Влада Републике Српске Одлуком обавезала Јавно предузеће да финансира са 200.000,00 KМ изградњу два километра пута Црепољско-Тјесно и након проведеног поступка очекује се завршетак радова за 30 дана.
Радна посјета завршена је састанком у општини гдје је договорено потписивање споразума између ЈП “Путеви Републике Српске” и Општине Источни Стари Град о реконструкцији регионалног пута Златиште-Брус за који је Општина Источни Стари Град обезбједила 450.000,00KМ,а преостали износ ЈП “Путеви Републике Српске”, завршетак ових радова предвиђен је за крај грађевинске сезоне.