SARADNJA OPŠTINE  ISTOČNI STARI GRAD SA AMBASADOM ITALIJE U BiH

Ambasador Italije u BiH Nj.E. Nicola Minasi, Nj.E. apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto  i predsjednik udruženja  “Insieme per Sarajevo” gospodin Sante Bressan  posjetili su  opštinu Istočni Stari Grad i razgovarali sa načelnikom opštine Bojom Gašanovićem o budućoj saradnji i razvoju poljoprivrede i turizma u ovoj opštini.

Nj.E. Nicola Minasi je tokom svoje posjete istakao kako je ovo područje izuzetno pogodno za dodatni  razvoj poljoprivrede i turizma i iskazao oduševljene prirodnim ljepotama opštine Istočni Stari Grad uz obećanje podrške jačem razvoju opštine od strane Italijanske ambasade u Bosni i Hercegovini.

Nj.E. apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto se tokom sastanka obratio poljoprivrednim proizvođačima sa opštine Istočni Stari Grad i naglasio da su ljudi bogatstvo svakog područja i da bi prioritet razvoja lokalnih zajednica trebali biti ljudi, a naročito omladina.

Gospodin Bressan predsjednik udruženja “ Insieme per Sarajevo” sa kojim opština Istočni Stari Grad ima dugogodišnju saradnju,  zahvalio se poljoprivrednicima na veoma dobrim poslovnim odnosima uspostavljenim u proteklom periodu, u toku kojeg je kroz aranžman niskokamatnih kredita plasirano 75 hiljada eura. Poljoprivredni proizvođači su na pomenutom sastanku posvjedočili da im je saradnja sa sa italijanskim udruženjem donijela brojne benefite kao što je povećanje stočnih fondova, rekonstrukcija objekata i drugo.

U okviru jednodvne posjete opštini Istočni Stari Grad, delagacija je iskoristila priliku da posjeti privredno društvo “Apolon” d.o.o. Istočni Stari Grad koje se bavi otkupom gljiva i ljekovitog bilja i čiju distribuciju vrši na teritoriji Njemačke, Francuske, Italije i drugih zemalja Evropske Unije i crkvu Sv.Pantelejmona na Vučijoj Luci gdje je u prisustvu sveštenika Samardžije održana molitva.

Načelnik opštine Bojo Gašanović se zahvalio delegaciji na posjeti i istakao kako je saradnja sa udruženjem “Insieme per Sarajevo” od velikog značaja za opštinu Istočni Stari Grad . Načelnik je izrazio očekivanja da će se u budućnosti  već uspostavljni dobri poslovni  i prijateljski odnosi dodatno učvrstiti , odnosno da će se stvoriti uslovi za  unapređenje i proširenje saradnje u različitim pravcima.