ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ISTOČNI STARI GRAD

Skupština Opštine Istočni Stari Grad održala je svečanu sjednicu povodom obilježavanja slave opštine Svetog Pantelejmona 08.08.2018. godine.
U ime S.O. Istočni Stari Grad predsjednik skupštine gospodin Stevan Sanda je pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su svojim prisustvom uvličali ovu svečanost.
Svake godine S.O. Istočni Stari Grad donosi Odluku kojom se nagrađuju najuspješniji i najbolji omladinci, studenti i sportisti kao i istaknuti pojedinci koji su dali svoj doprinos institucionalnom stvaranju, izgradnji i razvoju opštine Istočni Stari Grad.
Jovana Đokić je ove godine primila priznanje za postignute rezultate u toku srednjoškolskog obrazovanja, a priznanja za najperspektivnije studente dodjeljena su Anđeli Rajić, Marijani Pustivuk i Dajani Todorović.
Najuspješniji student iz opštine Istočni Stari Grad ove godine je Jovana Derikonja koja je student treće godine Ekonomskog fakulteta u Palma.

Kao perspektivni sportisti izabrani su Kristijan Gavrilović član Omladinske sekcije „OFK FAMOS“ Vojkovići iz Istočne Ilidže i Njegoš Kosmajac član Smučarskog kluba „Mladen Grujić“ iz Istočnog Starog Grada, dok je za najuspješnijeg sportistu iz opštine Istočni Stari Grad izabran Manojlo Đurić.
Manojlo Đurić je član Kluba borilačkih sportova „9.ČETA“ i višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Balkana u kik-boksu i savate boksu.

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović je u svom obraćanju na Svečanoj sjednici, između ostalog, poručio mladim ljudima da budu vrijedni i uporni kao i do sada jer su oni najveći potencijal ove opštine i da će Opština Istočni Stari Grad uvijek pružati podršku u okviru svojih mogućnosti.