Održana sedma jagnjijada

Danas je na Vučijoj Luci, u porti crkve „Sveti Pantelejmon“, održana sedma „Jagnjijada“ na kojoj su se takmičile 134 ekipe. Ova gastro-turistička manfestacija je iz godine u godinu sve posjećenija i već je postala jedan od bitnih činilaca prepoznatljivosti opštine Istočni Stari Grad. Manifestaciju je posjetilo više hiljada ljudi koji su na Vučiju Luku došli da se takmiče, zabave i uživaju u prelijepom prirodnom ambijentu.

Ekipa „Bratstvo Gutalja“sa Pala osvojila je prvo mjesto i nagradu u iznosu od 500 maraka. Predstavnici pomenute ekipe su svoju nagradu darovali Kulturno-umjetničkom društvu „Crepoljsko“. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Hajduci-Oružane snage“, a treće ekipa „Trebinje-Ljubinje“, koje su svoje novčane nagrade poklonile crkvi „Sveti Pantelejmon“.

Organizator „Jagnjijade“ bilo je KUD „Crepoljsko“, dok je Opština Istočni Stari Grad bila generalni sponzor. Značajnu ulogu u organizaciji ove manifestacije imali su i Grad Istočno Sarajevo i gradska Turistička organizacija. Sponzor takmičenja bila je pekara „Zlatno zrno“.

Budući da je „Jagnjijada“ sve interesantnija, odnosno da privlači sve više posjetilaca, organizatori planiraju da ovu manifestaciju učine još atraktivnijom. Plan je da se već sljedeće godine u okviru „Jagnjijade“ organizuju i određene sportske aktivnosti kao i da manifestacija traje više dana.