Održan „Trebević Eko Fest“

Prvi „Trebević Eko Fest“ održan je u turističkom kompleksu „Brus“ u periodu od 25. do 27. avgusta. Ovom  jedinstvenom manifestacijom spojeni su ekologija, muzika i sport, a glavni cilj je promocija Trebevića. Jedna od glavnih odlika „Trebević eko-festa“ je skretanje pažnje na neophodnost zaštite životne sredine budući da stanje u ovoj oblasti determiniše pravce kretanja u svim ostalim. Zdrava životna sredina se danas percipira kao fundamentalna pretpostavka održivosti turističkih destinacija.

Udruženje „Trebeko“ je organizator festivala. „Trebević Eko Fest“ predstavlja prvi projekat koji su podržali gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo. Festival su podržale i opštine Stari Grad, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, ali i brojne domaće i međunarodne organizacije. Prijatelj ove jedinstvene manifestacije je i  Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF).

U festival su bili uključeni sadržaji poput različitih edukativnih programa na temu zaštite životne sredine, sportski programi ali i koncerti na kojima su nastupili brojni muzički sastavi-  ARS, Elemental, Skroz, Helem Nejse itd.

Kao jedinstven proizvod kulturne i turističke ponude ovakav koncept ima velike šanse da zaživi i postane vrijedan element ljetnje ponude Trebevića. Istakunto je da je „Trebević Eko Fest“ uvertira za veliki broj narednih akcija  koje će biti posvećene revitalizaciji ove olimpijske planine.