OBILjEŽEN „SVJETSKI DAN SRCA“ U OPŠTINI ISTOČNI STARI GRAD

Ove godine „Svjetski dan srca“ obilježen je i u JZU Ambulanta ”Stari Grad” –Hreša. Ovogodišnja kampanja ima zajednički cilj da inspiriše svakog pojedinca da čuva svoje srce, sva naša srca. Na svjetski dan srca traži se obećanje da će se jesti zdravije, kretati se više i reći pušenju NE.

„ Dana 28.09.2018. godine u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Ambulanta „Stari Grad“ Hreša, stanovnicima naše opštine Istočni Stari Grad biće omogućeno da besplatno urade mjerenje krvnog pritska, EKG snimanje, mjerenje tjelsne težine, određivanje nivoa šećera u krvi i da se edukuju o važnosti redovne kontrole faktora rizika sa ciljem prevencije kardiovaskularnih bolesti“, izjavila je direktorica Ikonić.


Svjetski dan srca obilježava se od 2000. godine u organizaciji Svjetske kardiološke federacije. Cilj je informisati ljude širom svijeta da su bolesti srca i možani udar vodeći svjetski uzroci smrti, koji odnose 17,3 miliona života svake godine.

Svake godine obilježavanje ovog dana ima različitu tematiku, a ove godine se pokušava edukovati javnost o mogućnostima za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti prihvatanjem zdravog stila života s ciljem čuvanja svakog pojedinačnog srca, a tako i srca cijelog svijeta.