NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE ISTOČNO SARAJEVO POSJETIO OPŠTINU ISTOČNI STARI GRAD

 

Opštinu Istočni Stari Grad posjetio je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac sa svojim zamjenikom Igorom Kušićem i načelnikom Sektora policije Milanom Čvorom.

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i Predsjednik S.O. Istočni Stari Grad Stevan Sanda  na sastanku sa predstavnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo su analizirali bezbjednosnu situaciju na teritoriji opštine Istočni Stari Grad i razgovarali o trenutnoj situaciji i budućim aktivnostima kao i postojećim problemima i aktivnostima na rješavanju istih.

Načelnik Gašanović je upoznao je Šehovca da će se na Trebeviću graditi manja zgrada Opštine u kojoj je predviđena kancelarija za Stanično odjeljenje policije koje bi trebalo da bude na Trebeviću.

„Napravljen je projekat i  izdata građevinska dozvola uz to je izabran i izvođač radova, a najbitnije je da smo obezbjedili novčana sredstva  i da ovih dana treba da počnu radovi “, pojasnio je Gašanović.

Na sastanku je konstatovano da Istočni Stari Grad ima povećan broj turista nakon otvaranja „Sarajevske žičare “ i da postoje tendencije ubrzanog razvoja turizma na olimpijskom Trebeviću i bezbjednost na ovom dijelu teritorije je primarna.

„Nastavićemo da sprovodimo redovne aktivnosti i potrudićemo se da povećamo broj ljudi u Staničnom odjeljenju na Hreši“,  rekao je načelnik Šehovac.

Načelnik Šehovac je istako da razumije izazove sa kojima se susreće Opština Istočni Stari Grad kao i da će sa resornim ministrom razgovarati o Staničnom odjeljenju i da će dosadašnja saradnja biti nastavljena po pitanju bezbjednosti u opštini Istočni Stari Grad i Gradu Istočno Sarajevo.