Načelnik Gašanović sa direktorom USAID-a obišao radove na izgradnji staze na Trebeviću.

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović  danas je sa direktorom USAID-a u Bosni i Hercegovini  Piter Dafijem (Peter Duffy) obišao radove na izgradnji biciklističko- pješačke staze na Trebeviću.

Izgradnja i radovi na uređenju teku predviđenom dinamikom, i pored vremenskih nepogoda koje su usporile sam proces izvođenja radova.

Uskoro se očekuje završetak i otvaranje najduže staze ovog tipa  u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, čija dužina iznosi 2.700 m.

U okviru projekta RAST , podrške lokalnim zajednicama pri stvaranju boljih uslova ekonomskog razvoja, partner investitoru Opštini Istočni Stari Grad je je USAID, a implementator projekta CRS BiH ( Chatolic  Relief Services ).

„Mislim da je ovo sjajna prilika za ljude koji žele izaći iz grada, prošetati i provesti kvalitetno vrijeme na planini koja je bogata ovakvom šumom, zelenilom i svježim vazduhom.

Zadovoljan sam kako teče izvođenje radova na projektu, a svi se nadamo da ćemo do kraja ovog ljeta završiti ovaj projekat u cjelosti i da će ljudi koji dolaze žičarom uživati u onome što je urađeno.

Siguran sam da ću i pored službenih posjeta Trebeviću imati priliku i da dovedem ljude iz svih djelova svijeta koji su moji prijatelji da uživaju ovdje, a pored Baščaršije ,Trebević će biti obavezan na listi posjeta“, rekao je Dafi.