NAČELNIK GAŠANOVIĆ POSJETIO ŠKOLE NA HREŠI I VUČIJOJ LUCI I URUČIO POKLONE ĐACIMA

Načelnik Opštine  Istočni Stari Grad Bojo Gašanović je sa socijalnom radnicom iz opštinske uprave Jelenom Maletić posjetio područna odjeljenja O.Š. „Mokro“ na Hreši i Vučijoj Luci, gdje je uručio pakete školskog pribora za djecu i novčana sredstva kako bi se roditeljima olakšalo spremanje djece za ovu školsku godinu.

Učiteljica područnog odjeljenja na Vučijoj Luci, Nataša Radivojević se u ime učenika i roditelja zahvalila načelniku opštine koji ni ove godine nije zaboravio najmlađu populaciju i opštinskoj upravi koji su obezbjedili školski pribor i novčana stredstva.

“ Mnogo će nam olakšati svakodnevni rad, naročito zbog udaljenosti škole i mjesta stanovanja djece, na ovaj način će u školi imati sav potreban materijal za redovno i kvalitetnije odvijanje nastave i nastavnih aktivnosti “ , objašnjava učiteljica Radivojević.

Dragana Samardžić, učiteljica područnog odjeljenja na Hreši, rekla je da ova pažnja koju Opština Istočni Stari Grad upućuje djeci, već godinama, koja pohađaju školu u ovom područnom odjeljenju predstavlja veliku radost za djecu i pomoć za roditelje.

Svaka pomoć je dobrodošla, djeca su dobila kompletan pribor koji iziskuje izvjesnu sumu novca,koji roditelji moraju priuštiti i kroz ovu pomoć je u velikoj mjeri olakšana nabavka neophodnog potrošnog materijala za održvanje nastave“, dodala je Samardžićeva.


„Mi smo u ime Opštine Istočni Stari Grad obezbjedili određenu količinu pribora za djecu i novčana sredstva  kako bi roditeljima ublažili nabavku knjiga i pribora za ovu školsku godinu. Opština je dala maksimum kako bi pomogla djecu i omladinu sa opštine, iako škole nisu u nadležnosti jedinica lokalne samouprave“, rekao je Gašanović.

Ovom prilikom, načelnik Gašanović je poželio srećan početak nove školske godine svim đacima u oba područna odjeljenja.