ISTOČNI STARI GRAD- POTPISAN UGOVOR O UDRUŽIVANJU SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA „RAST“

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor programa CRS-a za Bosnu i Hercegovinu su danas uz prisustvo odabranog izvođača radova „Stanišić“ d.o.o Pale i  Nadzornog organa firme Graleks d.o.o. Pale potpisali ugovor o udruživanju sredstava u okviru projeta „RAST“. Ovim projektom je predviđen nastavak izgradnje biciklističke staze na Trebeviću čija je vrijednost projekta 157.960,64 KM

Ugovoru o udruživanju sredstava prethodio je Memorandum o saradnji, kao i procedura javnog poziva za izbor izvođača radova. Proceduru ustupanja izvođenja radova i odabir izvođača radova je sproveo CRS, a radovi će biti povjereni firmi „Stanišić“ d.o.o. Pale. CRS će donatorska sredstva od strane USAID-a osigurati za izvođenje dijela radova.

Opština Istočni Stari Grad je po potpisu Memoranduma imenovala predstavnike za koordinisanje i učestvovanje u aktivnostima u okviru implementacije, te prema CRS-u obezbjedila projektnu i tehničku dokumentaciju o radovima vezanim za Projekat.

Gašanović je rekao da je zadovoljan što projekat može da počne sa izvođenjem i istakao posebno zadovoljstvo što počinje realizacija regulacionog plana.

„Uprkos svim problemima i administrativnim preprekama koje smo imali, realizacija ovog projekta je jedan od uspjeha Opštine Istočni Stari Grad, koja se iako ruralnog karaktera i izrazito nerazvijena svakodnevno trudi da poboljša i unaprijedi turizam kao privrednu granu koja je okosnica razvoja ove opštine. Trebević je naš prioritet, a realizacijom ovog projekta dobićemo pješačko- biciklističku stazu dugu  2700m, koja će biti i najduža staza ovog tipa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“- objasnio je Gašanović.

Senad Kapetanović, program menadžer EZ je rekao da se nada da će dalji tok radova teći bez problema i da su predstavnici donatora uputili pozdrave i očekuju uspješno provođenje projekta kao i da je ovo jedan od osam projekata iz ovog fonda koji se provodi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

„Zahvaljujem se načelniku opštine Istočni Stari Grad gospodinu Gašanoviću na izuzetnoj saradnji koja je rezultirala potpisivanjem ovog ugovora. Puno posla nas očekuje na terenu i potrudićemo se da što prije ovaj projekat privedemo kraju i da ga na najbolji način promovišemo do okončanja“, istakao je Kapetanović.

Predstavnici CRS-a su na sastanku naglasili kako je veoma bitno što je Opština vodila računa, u okviru ovog projekta, o sigurnosti posjetilaca koji budu po završetku ove pješačko- biciklističke staze koristili istu i uživali u njoj.