BORAČKA ORGANIZACIJA ISTOČNI STARI GRAD OBILJEŽILA KRSNU SLAVU

Danas je u opštini Istočni Stari Grad obilježena krsna slava opštinske  Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije Istočni Stari Grad Dragoljub Derikonja je sa borcima i članovima porodica poginulih boraca odbrambeno- otadžbinskog rata uz prisustvo načelnika opštine  Boja Gašanovića  sa rukovodstvom i direktorima preduzeća i javnih ustanova položio vijence na spomen obilježje poginulim borcima na Hreši.

„Krsnu slavu Boračka organizacija Istočni Stari Grad obilježava svake godine i to je prilika za sjećanje na ljude koji su dali najveći doprinos  stvaranju Republike Srpske. Nismo zadovoljni odnosom Vlade Republike Srpske prema boračkoj populaciji, niskim invalidninama, boračkim naknadama i sveukupnom saradnjom , ali se nadamo da će se taj odnos promjeniti zbog svih nas“, rekao je Derikonja.

Posebno je  istaknuta  kvalitetna saradnja i posvećenost Grada Istočno Sarajevo i Opštine Istočni Stari Grad koji imaju razumjevanja za opštinsku Boračku organizaciju i u skladu sa svojim mogućnostima pružaju podršku boračkoj populaciji.

Načelnik Opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović se zahvalio predsjedniku opštinske Boračke organizacije Dragoljubu Derikonji na organizaciji slave i pozvao je  na jedinstvo, sabornost, međusbnu pomoć i pronalaženje zajedničkih rješenja za postojeće probleme.

„Ove godine smo realizovali mnoge projekte u svim mjesnim zajednicama opštine,  izmedju ostalog i kapitalni projekat jačanja institucija opštine,  a odnosi se na Vatrogasni dom na Hresi. Mladi ljudi koji će biti zaposleni u toj instituciji su sa teritorije opštine Istočni Stari Grad i mlađi su od 25 godina starosti. Jako sam ponosan  na to da su njihovi očevi  bili pripadnici Vojske Republike Srpske i učesnici u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Prilikom zapošljavanja konsultovao sam predsjednika opštinske Boračke organizacije gospodina Derikonju“, rekao je Gašanović.

Naglašeno je da će institucija Opštine, preduzeća i ustanove uvijek biti na raspolaganju  pripadnicima boracke organizacije i stanovnicima Istočnog Starog Grada.

Ovom prilikom pročitana je čestitka predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Generala Milomira Savčića, a obilježavanju krsne slave prisustvovali su predstavnici Udruženja boraca „Beli vukovi“ koji su položili vijenac na spomen obilježju.

Parastos je služen u srkvi Svetog Pantelejmona na Vučijoj Luci nakon čega je upriličeno lomljenje slavskog kolača i slavski ručak za sve prisutne.