Sport

24.02.2013 -Kup Istočni Stari Grad 2013
Peti po redu Kup Istočni Stari Grad – takmičenje u nordiskom skijanju 2013 održano je na Vučijoj Luci u organizaciji Smučarskog kluba Mladen Grujić.
Učesnici su, pored domaćina, bili smučari iz SK Durmitor i SK Zabljak iz Crne Gore, SK Zvezda I SK Zlatibor iz Republike Srbije, kao i smučari iz smučarskih klubova iz Bosne i Hercegovine SK Sarajevo – Istočno Sarajevo, SK Romanija – Pale, SK Sirokača – Sarajevo, kao i Glasinac Sokolac.
Učestvovalo je preko 130 takmičara.
Najuspješniji su bili smučari iz Ski kluba Sarajevo iz Istočnog Sarajeva, drugi su bili smučari iz SK Romanija Pale, dok su treći bili učesnici iz SK Zvezda iz Republike Srbije.

 

23.02.2013 -Održano Seniorsko prvenstvo Republike Srpske u Džudou
U organizaciji našeg Džudo i sambo kluba Crepoljsko, na Palama u dvorani Peki, održano je dvadeset i prvo po redu Prvenstvo Republike Srpske za seniore i seniorke u džudou.Na prvenstvu je nastupilo 115 takmičara, najboljih predstavnika srpskog džudoa, a takmičenje je pratila, po komentarima svih aktera, veoma dobra organizacija.
Najuspješniji su bili džudisti Famosa iz Istočnog Sarajeva i osvojili 10 odličja, slijedili su ih Leotar 5, Zvijezda 5, Policajac 5, Slavija 4, Romanija 3, Mladost 3, Krajina 3, Višegrad 2, Crepoljsko 2, Randori 2, Sokolac 1, Panteri 1, Srpski Soko 1, Rajko Kušić 1, Kozara Željezničar 1, Atos1, Rade Ličina 1…
Džudo klub Crepoljsko je osvojio dvije medalje i to Lalović Nina srebrenu u kategoriji do 63 kilograma i Tadić Sara bronzanu u istoj kategoriji.

Džudo turnir “Kup Istočni Stari Grad 2012”
Turnir je održan na otvorenom, na sportskom igralištu na Vučijoj Luci uz prisustvo oko 200 posmatrača. Uz predivno vrijeme, na turniru je nastupilo oko 30 takmičara u starosnim kategorijama kadeti i pioniri.
Nakon otvaranja turnira od strane domaćina, predsjednika džudo kluba Crepoljsko gospodina Aleksandra Cincara, svoje umijeće u ovom sportu pokazali su takmičari džudo kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva, Nikolina Bojanić i Andrej Zurovac, nosioci crnog pojasa prvi dan, izvodeći atraktivnu džudo katu.
Sve prisutne na turniru pozdravio je i načelnik opštine Istočni Stari Grad gospodin Bojo Gašanović uručivši pri tome novčanu nagradu takmičarki džudo kluba Slaviji Mii Zurovac za osvojeno prvo mjesto u kategoriji stariji pioniri na Balkanskom prvenstvu održanom u Bugarskoj ovog ljeta.
Sa ponosom možemo reći da je turnir doživljen kao jedna interesantna i lijepa prezentacija džudo sporta u opštini Istočni Stari Grad. Možemo se samo nadati da će ovaj turnir prerasti u tradicionalan i biti uvršten u kalendar zvaničnih takmičenja Džudo saveza BiH.
Više detalja na www.jkcrepoljsko.org

Smučarski klub “Mladen Grujić”
Takmičenje u nordijskim disciplinama održano je dana 06.02.2011. godine (nedelja) na Vučijoj Luci. Više detalja…
Džudo klub “Crepoljsko” www.jkcrepoljsko.orgDžudo (japanski judo: nježan način), borilački sport nastao modernizacijom starojapanske borilačke vještine džiju-džicu. Cilj borbe je da se protivnik baci na leđa ili bok. Na teritoriji opštine Istočni Stari Grad osnovan je džudo klub Crepoljsko čiji članovi su već pokazali zapažene rezultate.

Danas je džudo klub Crepoljsko podmlađen i broji oko 30 članova. Članovi kluba vrijedno treniraju, tri puta sedmično i pripremaju se za takmičenja. Treninzi se, za sada, održavaju u prostorijama Parohijskog doma na Vučijoj Luci.

 

Smučarski klub “Mladen Grujić”
Opština je u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srpske obezbijedila određena sredstva za nabavku opreme za smučarski klub, kako bi mogli spremno dočekati novu sezonu. Takmičari smučarskog Kluba Mladen Grujić ostvaruju veoma zapažene rezultate na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima, o čemu svjedoče i brojne osvojene medalje na pomenutim prvenstvima.