baner 1 1

   Predsjednik Srpske demokratske stranke i šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vukota Govedarica, posjetio je opštinu Istočni Stari Grad povodom obilježavanja Mitrovdana - Krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske. Tom prilikom položeni su vijenci na spomen obilježje borcima poginulim u otadžbinskom ratu.

govedarica gasanovic

   Krsna slava je obilježena svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u crkvi Svetog Pantelejmona kao i slavskim ručkom koji je naknadno upriličen u parohijskom domu. Poslanik Govedarica je, budući da obavlja i funkciju predsjednika Saveza guslara Republike Srpske, poklonio gusle načelniku Gašanoviću.

DSC 0048

DSC 0053

DSC 0106

   Načelnik Bojo Gašanovič i poslanik Vukota Govedarica su, osim o statusu boraca, razgovarali i o pitanjima od značaja za razvoj opštine Istočni Stari Grad, odnosno o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu. Konstantovano je da je u prethodnom periodu, uprkos brojnim otežanjima, aktuelno opštinsko rukovodstvo učinilo mnogo na poboljšanju kvaliteta života građana u više oblasti. Tokom razgovora je istaknuta i neophodnost daljeg rada na jačanju lokalnih zajednica koje su identifikovane kao nivo vlasti koji je ključan za razvoj svakog društva u svim njegovim aspektima.

9 govedarica gasanovic

9 govedarica gasanovic2