PRIJEM ZA UČESNIKE EYOF-A IZ OPŠTINE ISTOČNI STARI GRAD

0
557

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović organizovao je prijem za učesnike predstojećeg Evropskog omladinskog festivala- EYOF 2019, iz opštine Istočni Stari Grad, Đorđa Santrača i Predraga Pantića , prijemu su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Malko Koroman i trener Goran Santrač.
Gašanović je poželio dobrodošlicu i uputio čestitke Santraču i Pantiću na ostvarenim rezultatima i ispunjenoj normi za učešće na EYOF-u.
“Želja nam je da našim sportistima pomognemo i omogućimo da napreduju u ovom sportu, kako finansijski tako i da pružimo svaku drugu podršku da ostvare očekivani uspjeh i da kažemo da smo ponosni na njih kao učesnike”, rekao je Gašanović.
Veliki je značaj da jedna nerazvijena opština ima takmičare na ovakvoj olimpijadi, jer čak i mnogo razvijenije i uspješnije opštine i institucije nemaju takmičare za Evropski omladinski festival, i istako da se nada da će Opština Istočni Stari Grad u predstojećem periodu biti u mogućnosti da obezbjedi veći doprinos razvoju sporta.
“Iz ovog trebamo naučiti da nema veze odakle čovjek dolazi i gđe živi, već da može da bude prvi u Bosni I Hercegovini zahvaljujući trudu, radu i istrajnosti”, napomenuo je načelnik Gašanović.
“Čast mi je da sam vas mogao ugostiti, pratićemo EYOF i vaše takmičenje na borilištima. Očekujemo naravno, da vas ugostimo i po završetku EYOF-a i da svoju opštinu promovišete svojim učeščem”, dodao je Gašanović.
Načelnik je uručio takmičarima skromna sredstva za početak ovog takmičenja i stavio se na raspolaganje za bilo kakvu pomoć u toku trajanja EYOF-a.
U proteklom periodu Santrač i Pantić su bili na pripremama u Italiji i Libanu, a pripreme su pratila međunarodna takmičenja na Igmanu i Zlatiboru koja su za njih bila više nego uspješna.Takmičari su istakli da im mnogo znači podrška njihove opštine i činjenica da je načelnik uvijek bio na raspolaganju za pomoć i podršku Smučarskom klubu “Mladen Grujić” čiji su oni članovi.
Jedan od trenera BiH reprezentacije Goran Santrač je rekao da je ekipa zdrava i spremna, prošla pripreme i da spremno očekuju početak takimčenja.
“Zahvaljujemo se Opštini, matičnom klubu “Mladen Grujić” iz Istočnog Starog Grada koji je najviše učinio za pripreme sportista za EYOF 2019”, rekao je trener Santrač.
EYOF 2019 će biti održan od 9. do 16. februara , svečano otvorenje će biti upriličeno u Sarajevu, a zatvaranje u Istočnom Sarajevu.