Međunarodni džudo kup „Stanko Lopatić 2019“

0
805

Međunarodni džudo kup „Stanko Lopatić 2019“ u organizaciji Džudo i sambo kluba “Crepoljsko” iz Istočnog Starog Grada, na kojem je učestvovalo 157 džudista iz 21 kluba, održan je danas u Sportsko-poslovnom centru “Peki” u Palama.
Na turniru su učestvovali džudisti iz BiH, Srbije i Hrvatske u kategoriji seniora, pionira/ki i poletaraca/ki.
Predsjednik Džudo i sambo kluba Crepoljsko, Aleksandar Cincar, rekao je da je ovo treći po redu turnir koji se organizuje u znak sjećanja na džudistu Stanka Lopatića, čovjeka koji je postigao značajne rezultate u bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu i učesnika olimpijskih igara, a najznačajniji rezultati su medalja sa svjetskog kupa, mediteranskog kupa i mnoga zlatna državna odličja.
Organizatori ovog već tradicionalnog džudo kupa dodijelili su zahvalnice organizacijama i pojedincima koji se svake godine pridruže i pomognu finansijskim sredstvima organizaciju ovog takmičenja , a zahvalnicu je dobio i Bojo Gašanović, načelnik opštine Istočni Star Grad.
U ime organizacionog odbora takmičenja prisutnim takmičarima i publici se obratio načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović, koji je podržao organizovanje ovog takmičenja i izjavio da je sport veoma važna društvena aktivnost u koju treba uključiti što veći broj djece i omladine kako bi se izbjegli negativni društveni trendovi i poboljšalo njihovo zdravlje. Rekao je i da će Opština Istočni Stari Grad uvijek podržati ovakve događaje.
Tekst preuzet od http://katera.news/